Na beogradskom hipodromu je izgrađen, i 03.12.2009. i svečano otvaren, prvi namenski građen objekat za terapeutsko jahanje u Srbiji. Nakon što je ustanovljena izuzetna terapijska vrednost jahanja za invalide i uopšte za osobe sa posebnom potrebama, ovaj vid rekreacije i terapije je doživeo izuzetan zamah u svetu.

Otvaranjem manježa, Beograd postaje referentno mesto za čitavu Srbiju i za region kada je u pitanju ovaj savremen i izuzetno vredan vid rada sa licima sa posebnim potrebama. I do sada je bilo pažnje vrednih napora na ovom polju, ali objekat, čiji su nosioci u dosadašnjoj fazi radova bili Ministarstvo sporta i omladine Republike Srbije i Javno preduzeće Hiodrom Beograd, donosi po prvi put mogućnost da se potencijali ovog vida rekreacije i terapije invalidnih lica, razviju u punom obimu i na profesionalan način. Izgradnja ovog manježa daće veliki doprinos uključenju ovih osoba u normalne životne tokove, mnogima od njih će pomoći u ubrzanoj rehabilitaciji i socijalizaciji, i predstavlja vredan doprinos Srbiji u njenom uključenju u savremene evropske tokove.

Kontaktirajte nas

Stojimo Vam na raspolaganju za bilo kakve dodatne informacije koje se tiču naše poslovne ponude. Popunite narednu formu i dobićete odgovor u najkraćem roku.